7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialÎncepe vaccinarea fără programare, în toate spitalele militare, a românilor de peste...

Începe vaccinarea fără programare, în toate spitalele militare, a românilor de peste 60 de ani

Persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, direct la centrele de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naţionale – Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara – pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.

MApN precizează că imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

În acelaşi timp, maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara până marţi, populaţia generală care doreşte să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre la orice oră şi fără o programare prealabilă.

Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția medicală, a dispus, încă din data de 4 mai, măsuri pentru extinderea programului de funcționare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Ministerul Apărării Naționale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.
Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă