Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

IGPR :134 de infracţiuni constatate şi peste 9.000 de sancţiuni aplicate în doar 3 ore

Poliţiştii au constatat 134 de infracţiuni şi au aplicat peste 9.000 de sancţiuni în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a trei ore, în toată ţara, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2018 - 11:16

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de aproape 2.700.000 de lei. Ca măsuri complementare, s-au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 160.000 de lei.

"La data de 24 mai, între orele 12,00 - 15,00, în Capitală, precum şi în marile oraşe şi municipii din ţară, în aeroporturi, staţii de cale ferată, în zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători, Poliţia Română a desfăşurat o acţiune în care au fost angrenaţi peste 5.400 de poliţişti de ordine publică, rutieră, de investigaţii criminale, transporturi şi luptători de acţiuni speciale din ţară", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri de Agerpres.

Activităţile au urmărit asigurarea unui climat de ordine, de linişte şi siguranţă publică pentru cetăţeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezenţa cerşetorilor sau vânzătorilor ambulanţi în segmentul stradal, în staţiile de cale ferată, zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători.

"Astfel, în urma legitimării a aproape 20.000 de persoane şi a controalelor efectuate asupra a aproximativ 12.000 de autoturisme, au fost depistate 37 de persoane urmărite (dintre care una la nivel internaţional), 595 de cerşetori, 57 de copii ai străzii, 21 de spălători de parbrize şi 384 de vânzători ambulanţi. 21 de minori au fost internaţi în centre specializate şi 73 de minori au fost încredinţaţi familiei", se arată în comunicat.

Au fost constatate 134 de infracţiuni, dintre care 57 de natură judiciară, 31 la regimul siguranţei rutiere şi 25 de natură economică.

Potrivit sursei citate, ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 9.050 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.817 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 588 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 6.102 pentru contravenţii la Codul rutier sau privind regimul drumurilor.

Acţiunile poliţiştilor în locurile aglomerate, intersecţii sau parcări, menite să descurajeze comiterea de fapte antisociale, vor continua, precizează IGPR.

Comentarii

loading...