15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialH&M: Majorarea controlului asupra grupului

H&M: Majorarea controlului asupra grupului

Săptămâna trecută, H&M a propus un dividend de 9,75 coroane pe acţiune pentru anul 2017. De asemenea, compania a informat că “boardul va analiza posibilitatea” de a permite tuturor acţionarilor să îşi reinvestească dividendele în noi acţiuni, în ideea de a permite H&M “să continue să facă investiţii mari în domenii precum digitalizarea”.

Stefan Persson, a cărui avere este estimată la 17,7 miliarde de dolari, şi familia sa au anunţat că intenţionează să îşi reinvestească dividendele în noi acţiuni. Dacă ceilalţi proprietari nu vor face acelaşi lucru, participaţia deţinută de familia Persson va creşte.

Grupul suedez H&M are şapte branduri: H&M şi H&M Home, COS, & Other Stories, Monki, Weekday Cheap Monday şi Arket.

Deşi este greu de spus cum vor răspunde acţionarii H&M la această ofertă, unii analişti cred că micii acţionari ar putea fi avantajaţi dacă vor opta pentru încasarea dividendelor, având în vedere provocările cu care se confruntă grupul. În plus, un răspuns iniţial venit de la Agenţia de Administrare Fiscală din Suedia sugerează că acţionarii vor trebui să plătească o taxă înainte de a putea reinvesti dividendele în acţiuni. Andreas Holmberg, un oficial din conducerea Agenţiei de Administrare Fiscală din Suedia a apreciat propunerea formulată de H&M ca fiind “neobişnuită”.

Dacă Stefan Persson şi familia sa îşi vor converti dividendele în valoare de 6,73 miliarde coroane (856 milioane de dolari) în noi acţiuni H&M, pe baza preţului înregistrat de acestea la data de 31 ianuarie, vor primi un pachet de 48,3 milioane de noi acţiuni. Dacă toţi ceilalţi acţionari vor opta pentru încasarea dividendelor, participaţia deţinută de familia Persson va creşte până la 43,4% de la 41,7% la finele anului trecut. În plus, dacă sora lui Stefan Persson, Lottie Tham şi rudele ei îşi vor reinvesti dividendele în noi acţiuni, participaţia combinată a celor două familii va urca la 48,8%.

În ultimii ani, Stefan Persson şi-a majorat constant participaţia deţinută de la H&M, ceea ce a dat naştere la speculaţii potrivit cărora ar încerca să preia controlul, chiar dacă Persson a dezminţit acest lucru.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă