Foto Arhiva

Gorj: IPJ a dispus verificări la Poliţia Locală Târgu-Jiu

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a dispus, luni, verificări, după ce mai multe nereguli cu privire la activitatea Poliţiei Locale Târgu-Jiu au fost semnalate în presa locală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 15:06

Potrivit mai multor articole din presa locală, Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale Târgu-Jiu nu a mai fost actualizat din 30 ianuarie 2012, deşi Legea Poliţiei Locale nr.55/2010, actualizată, prevede în mod expres ca documentul să fie supus, anual, aprobării consiliului local. Practic, din 2013 Poliţia Locală Târgu-Jiu funcţionează în afara prevederilor legale, se arată în articolele respective, care mai fac referire şi la încălcarea legii în ceea ce priveşte angajările făcute în cadrul instituţiei sau la înfiinţarea Serviciului Juridic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, conducerea instituţiei s-a autosesizat şi va efectua verificări pentru a se stabili dacă s-a comis vreo ilegalitate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa, a precizat, luni, că Planul de Ordine şi Siguranţă Publică se realizează de către Comisia Locală de Ordine Publică.

"Luând în considerare dispoziţiile Ordinului MAI nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine şi siguranţă publică al poliţiei locale, elaborarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Târgu Jiu se realizează de către Comisia Locală de Ordine Publică drept pentru care informaţiile solicitate se pot obţine de la autoritatea locală", a menţionat Alexandra Petriţa.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Anamaria Mereanzu, a transmis că "toate documentele se află la sediul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu-Jiu, deoarece acesta este instrumentul în baza căruia instituţia îşi desfăşoară activitatea".

Comentarii