Proiectul a fost organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.
Potrivit coordonatorului proiectului, Violeta Puşcaşu, prodecanul facultăţii de Drept, în oferta anului universitar 2017-2018 se află discipline de interes din următoarele domenii: Drept, Economie, Nutriţie şi Ingineria alimentelor, Ştiinţe şi Tehnologie, Istorie şi Filosofie, Artă şi Literatură, Teologie, Educaţie pentru vârsta de argint, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină şi Psihologie.
„În acest an avem 195 de pensionari înscrişi, unii au venit pentru prima oară dar alţii au venit şi la ediţiile anterioare, acesta fiind al treilea an în care implementăm proiectul. Pentru a fi student la Universitatea Vârstei a Treia vârsta minimă este de 55 de ani. Singura taxă care se percepe este de 100 lei, la înscriere. Cursurile durează două semestre, iar programul acestora se desfăşoară potrivit structurii anului academic, respectând vacanţele universitare, pentru că titularii de curs sunt profesori la universitate”, a spus Violeta Puşcaşu.
Cursurile U3A sunt de formare, fără diplomă.
Puşcaşu a mai spus că atât prima promoţie, care a însumat 160 de absolvenţi, dar şi a doua, cu 175 de absolvenţi. şi-au luat în serios rolul de studenţi şi au participat cu plăcere la activităţile desfăşurate sub formă de prelegeri şi conferinţe, ateliere de dezbatere şi seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate şi promenade.
‘Vin de doi ani, am aflat foarte multe lucruri pe care nu le ştiam, de la noţiuni de drept şi economie, până la artă şi civilizaţie. Ţinem legătura între noi pe facebook, avem un grup al nostru şi venim cu drag la universitate. Este foarte important pentru că în afară de informaţiile pe care le aflăm, noi aici socializăm şi este foarte important pentru noi’, a spus Tudosia Isofache, una din studentele Universităţii Vârstei a Treia.