Fundaţia Regală ”Margareta a României”, ajutor pentru 600 de vârstnici în ajunul Sfintelor Paști

100 de vârstnici din Bucureşti primesc meniuri tradiţionale de Paşte şi alţi 500 primesc ajutor material în Vinerea Mare, din partea Fundaţiei Regale ”Margareta a României”.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

30.04.2021 - 15:41

Fundaţia Regală Margareta a României şi partenerii săi aduc spiritul sărbătorilor pascale în casele a 100 de vârstnici singuri din Bucureşti. Acţiuni similare au loc şi în alte localităţi din ţară prin intermediul ONG-urilor sprijinite de Fundaţie prin Fondul pentru Vârstnici. 50 de seniori înscrişi în programul social Telefonul Vârstnicului primesc tichete sociale în valoare de 200 de lei

Peste 1 milion de vârstnici din ţara noastră trăiesc singuri, mulţi dintre aceştia fiind afectaţi de probleme de sănătate sau de lipsuri materiale. Pentru ei, sărbătorile nu înseamnă fericirea reunirii familiale, mese îmbelşugate sau linişte sufletească. În pragul sărbătorilor de Paşte, Fundaţia Regală Margareta a României este alături de seniorii care se confruntă cu situaţii dificile de viaţă şi care fac parte din programele Fondul pentru Vârstnici, Telefonul Vârstnicului şi Generaţii, cu meniuri festive livrate la domiciliu, dar şi pachete cu produse alimentare sau igienico-sanitare.

În Vinerea Mare, 100 de seniori din Bucureşti primesc meniuri calde tradiţionale - ouă roşii, drob, friptură de curcan şi pască - pregătite de City Grill, acţiune posibilă datorită generozităţii clienţilor grupului de restaurante, care pot contribui prin donarea unui "meniu în aşteptare" la mesele de sărbători pentru vârstnicii singuri şi cu venituri reduse. De asemenea, Fundaţia a pregătit pentru aceştia şi pachete ce conţin alimente şi produse necesare acestor zile, cu sprijinul sponsorilor: Mega Image, Avicola Buzău S.A., Albalact, Agroserv Măriuţa SRL și Alpha Ned 2000 Exim SRL.

Acţiunea de solidaritate se desfăşoară cu implicarea a 35 de voluntarilor, printre care şi angajaţi ai Adobe România, dornici să vină în sprijinul celor care nu mai au pe nimeni prin livrarea pachetelor direct la domiciliul acestora.

Astfel de acţiuni au loc şi în alte localităţi din ţară unde, alţi 500 de vârstnici primesc ajutor material, prin contribuţia partenerilor şi a sponsorilor Metropolitan Life, Plas Anticorosion şi Hochland România. ONG-urile cu serviciile sociale dedicate seniorilor sprijinite de Fundaţie sunt în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa, Braşov, Cluj, Constanţa, Mureş şi Tulcea.

Tot cu ocazia sărbătorilor pascale, 50 de seniori cu un trai precar din programul social Telefonul Vârstnicului primesc tichete sociale, fiecare în valoare de 200 de lei oferite de Compania Naţională Loteria Română. Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică gratuită şi confidenţială dedicată persoanelor vârstnice, accesibilă la nivel naţional şi prin intermediul căreia, de la debutul pandemiei, aproape 4000 de vârstnici au primit sprijin practic sau emoţional.

În urmă cu un an, în martie 2020, în contextul declarării pandemiei COVID-19, Fundaţia Regală Margareta a României a lansat Fondul pentru Vârstnici pentru a veni în ajutorul celei mai vulnerabile categorii de persoane, vârstnicii singuri şi cu dificultăţi materiale. Peste 9.000 de seniori din diverse zone ale ţării, au primit până acum sprijin pentru a depăşi cu bine această situaţie dificilă.

Persoanele fizice sau companiile care doresc să se implice în susţinerea acţiunilor de sprijin pentru vârstnici, o pot face printr-o donaţie lunară de 2 Euro printr-un SMS cu textul SINGUR la 8844, redirecţionarea a 3,5% din impozit, donaţii on-line sau direct în contul RO77BACX0000000129312250 sau printr-o sponsorizare.

 

Citește totul despre:

#varstnici #ajutorare

Comentarii