19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialFocar de coronavirus, cu 21 de persoane infectate, într-un atelier de croitorie...

Focar de coronavirus, cu 21 de persoane infectate, într-un atelier de croitorie din Urziceni!

Potrivit Barikada.ro, cele 21 de femei, domiciliate în Urziceni, Manasia și comunele învecinate Urziceniului, sunt salariatele unei societăți comerciale din Ilfov, care deține punct de lucru și de producție într-un spațiu închiriat în incinta Centrului Meșteșugăresc din Centrul Vechi al municipiului.

Două dintre angajate s-au internat săptămâna trecută, la Spitalul Urziceni, iar una la Spitalul din Slobozia, toate acuzând simptomatologie specifică. Cele trei salariate au refuzat inițial să ofere relații referitoare la locul de muncă, din cauza faptului că erau angajate, spun surse administrative, fără respectarea normelor legale.

Inspectorii DSP au ajuns la atelierul din Urziceni al societății ilfovene abia în momentul în care cele trei persoane care se prezentaseră pentru investigații la Spitalele din Urziceni și Slobozia au oferit detalii asupra locului și condițiilor de muncă.

După primele investigații, ce au avut ca rezultat, potrivit Barikada.ro, confirmarea infectării cu coronavirus a 16 dintre angajatele atelierului, inspectorii DSP au dispus testarea tuturor angajaților și aprofundarea anchetei epidemiologice la nivelul familiilor acestora.

În cazul a 47 de persoane s-au luat astfel măsuri de izolare, alte 5 infectări cu coronavirus fiind confirmate în cursul zilei de azi.

Lucrătoarele atelierului din Centrul Meșteșugăresc Urziceni, toate asimptomatice, au fost internate în Spitalul suport pentru bolnavii de Covid de la Fetești.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă