Foto: Arhivă

Fake News. De ce sunt oamenii vulnerabili și de ce se lasă manipulați

O conferință intitulată „Fake news – o anatomie a mistificării sociale” se va desfășura în ziua de luni, 27 mai, la București.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2019 - 18:22

Conferința programată în ziua de 27 mai este organizată de Asociația Română de Relații Publice (ARRP) împreună cu International Communications Consultancy Organization (ICCO).

Temele pregătite a fi discutate îi preocupă tot mai intens, în ultima vreme, nu doar pe specialiștii în comunicare și în mass-media, ci și pe analiștii politici, economici sau militari.

La conferință se va discuta despre efectul știrilor false în economie și în societate, urmând a se dezbate de ce oamenii sunt dispuși să creadă asemenea știri. O altă temă va fi legată de modul de comunicare al companiilor în "era dezinformării", inclusiv prin prisma riscului de afectare a brandului și a reputației lor.

De asemenea, la conferință se vor prezenta instrumente de identificare a știrilor false și se va discuta despre rolul formatorilor de opinie și al social media în răspândirea sau în combaterea știrilor false.

Comentarii