Facebook vrea să limiteze anunțarea unei victori la algerile prezidențiale

Utilizatorii rețelei sociale din Statele Unite văd pe pagina lor încă din această dimineață un mesaj care le amintesc că este ziua alegerilor.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

03.11.2020 - 21:01

Facebook a anunțat o serie de măsuri prin care include limitarea difuzării oricărui anunț de victorie înainte ca rezultatele finale să fie cunoscute în Statele Unite.

„Dacă un candidat la președinție declară o victorie prematură, vom adăuga informații mai specifice în mesajele de avertizare de sub postările lor, precum și în notificările din partea de sus a fluxului și vom continua să afișăm cele mai recente rezultate din Centrul dvs. de informare electorală", a postat pe Twitter seara serviciul de presă Facebook.

În cadrul ultimei sale întâlniri de campanie de luni seară, la Grand Rapids, Michigan (Midwest), președintele american Donald Trump a pus la îndoială fiabilitatea scrutinului. Așa cum a făcut de săptămâni la rând fără dovezi, a atacat în special legitimitatea votului prin corespondență.

„Unele rezultate electorale nu vor fi disponibile timp de câteva zile sau săptămâni, asta înseamnă că totul merge așa cum era planificat”, l-a liniștit Facebook sub videoclipul evenimentului postat pe pagina oficială a candidatului republican.

În plus, utilizatorii rețelei sociale din Statele Unite văd pe pagina lor încă din această dimineață un mesaj care le amintesc că este ziua alegerilor, ajutându-i să-și găsească secția de votare cea mai apropiată și care le permite să indice că au votat.

Facebook s-a angajat, de asemenea, să elimine conținutul care descurajează alegătorii să meargă la secțiile de votare sau să-i intimideze.

La rândul său, Twitter a adăugat un avertisment sub un tweet al lui Trump, luni seara, în care pretindea că o hotărâre judecătorească cu privire la numărarea voturilor în Pennsylvania ar putea duce la „înșelăciune” și la „violență pe stradă”.

Comentarii