Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Europa: Traficul aerian a revenit la normal

Sistemul de control al traficului aerian din Europa funcţionează din nou în mod normal, după ce marţi o defecţiune tehnică a provocat întârzieri la jumătate din zborurile europene, a anunţat miercuri Eurocontrol, organizaţia europeană pentru siguranţa navigaţiei aeriene.

Share

Rl online 0 comentarii

04.04.2018 - 11:45

"Putem confirma că toate sistemele noastre funcţionează în mod normal", a informat Eurocontrol, printr-un mesaj publicat pe Twitter, adăugând că a demarat o analiză aprofundată a problemei cu care s-a confruntat marţi astfel încât, pe viitor, să fie evitate astfel de incidente.

La rândul său, aeroportul din Frankfurt (Germania), unul dintre cele mai importante hub-uri pentru transportul aerian din Europa, a anunţat şi el că a revenit la un regim normal de funcţionare după pana de marţi.

Eurocontrol a semnalat marţi o 'defecţiune a sistemului ameliorat de gestiunea tactică a fluxurilor', denumit ETFMS, care a redus capacităţile de zbor din Europa cu 10%, riscând să provoace întârzieri pentru circa 15.000 de zboruri, jumătate din cele aproape 30.000 de zboruri programate marţi în spaţiul aerian european.

Comentarii

loading...