20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialEste mașina ta pregătită, cu adevărat, pentru ger și zăpadă?

Este mașina ta pregătită, cu adevărat, pentru ger și zăpadă?

Iarna reprezintă una dintre cele mai dificile perioade din an, atât pentru șoferi, cât și pentru mașinile lor. Chiar dacă apreciezi că mașina ta este pregătită să o conduci în condiții de iarnă, poate că nu ar strica să-i mai faci o nouă evaluare autoturismului tău, cât încă nu este prea târziu și zăpada nu acoperă toate drumurile țării. Prin urmare, dacă vrei să fii cu adevărat în siguranță la volan când conduci pe timp de iarnă, ar fi indicat să-ți răspunzi sincer la toate întrebările de mai jos.

Când am fost ultima oară într-un service auto și pentru ce?

Orice șofer ar trebui ca, înainte de venirea iernii, să facă o vizită la service, astfel încât să se asigure că mașina sa este pregătită să facă față poleiului, temperaturilor scăzute și frigului. Anvelopele, filtrele, auto, sistemul de climatizare, uleiul de motor, bateria și frânele sunt câteva dintre componente mașinii care trebuie inspectate  cu simț de răspundere înainte de instalarea iernii. Totodată, în cazul în care mecanicii sunt nevoiți să schimbe diverse elemente, acestea ar trebui înlocuite doar cu piese auto de calitate, care să nu pună în pericol siguranța șoferului și a celorlalți pasageri din mașină.

Am toate actele  în ordine?

Verifică dacă toate actele mașinii tale sunt în regulă, ca să ai probleme în cazul unui accident dintre mașina ta și autoturismului unui alt șofer. Așadar, verifică până când îți sunt valabile asigurarea obligatorie de răspundere auto civilă, asigurarea facultativă tip Casco (dacă deții una) și permisul de conducere. Mai mult, informează-te când ai făcut ultima oară inspecția tehnică periodică a mașinii.

Am mașina echipată corespunzător pentru iarnă?

Pe lângă verificarea stării de funcționare a mașinii sale, un șofer responsabil pe timp de iarnă ar fi bine să se asigure că autoturismul tău este echipat cu toate produsele necesare pentru temperaturi extreme și drumuri acoperite cu zăpadă. Câteva dintre cele mai importante astfel de produse sunt lanțurile antiderapante (pentru situațiile în care zăpada și poleiul sunt prezente pe carosabil), lichidul de parbriz (care să nu înghețe la -30 sau -40 de grade Celsius), racleta, soluțiile pentru degivrare, lopata pentru deszăpezire, matura, sarea și nisipul.

Dacă îți vei răspunde sincer la întrebările de mai sus, atunci sunt șanse foarte mari ca să-ți pregătești mașina așa cum trebuie pentru iarnă, în cazul în ai anumite probleme de rezolvat. Nu neglija niciun aspect, chiar dacă nu ai suficient de multe resurse financiare disponibile. Există oricând soluții ca să faci rost de bani, dacă vrei să mergi cu mașina în service sau să-ți cumperi niște produse specifice pentru iarnă. O variantă ar fi să apelezi la o instituție financiară nebancară și să accesezi un credit rapid, pe care să-l returnezi integral în doar câteva luni.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă