15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialEfectul poluării asupra familiei. Sora Gabrielei Firea poate fi demisă de la...

Efectul poluării asupra familiei. Sora Gabrielei Firea poate fi demisă de la Garda de Mediu

Noul ministru al Mediului, Costel Alexe, provine din PNL și, drept urmare, nu poate avea o relație bună cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care este unul dintre liderii PSD.

Relația dintre cei doi oficiali a devenit tot mai tensionată, în ultimele zile, după ce ministrul Costel Alexe a anunțat că Bucureștiul se află în topul, nefericit, al celor mai poluate trei orașe din România. Imediat, ministrul Mediului a fost întrebat cum rezolvă această problemă, iar Costel Alexe a răspuns că o va demite pe șefa Gărzii Naționale de Mediu, Gabriela Dorojan, care se află pe această funcție din anul 2018 (adică din timpul guvernării PSD).

Doar că, dacă Gabriela Dorojan e demisă din funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu ea va pleca din această instituție, aproape cu certitudine, și șefa ei de cabinet, Angelica Cobzaru (45 de ani), care este sora mai mică a Gabrielei Firea.

Acest efect colateral face ca Gabriela Firea să fie și mai supărată pe ministrul Costel Alexe.  

Zarurile par a fi aruncate, după ce, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, pe internet, că va solicita premierului Orban s-o elibereze pe Gabriela Dorojan din funcția de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), întrucât această funcție este de secretar de stat.

“În urma discuţiilor avute în ultima perioadă cu doamna comisar general, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calităţii de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României”, a precizat Costel Alexe.

Ministrul a anunțat și că a solicitat, de la GNM, planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care instituţia le-a dispus în perioada 2014 – 2019 în cele trei orașe cele mai poluate din România: Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

“Am solicitat în această dimineaţă Comisariatului Naţional al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziţie planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care Garda Naţională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru trei aglomerări urbane – Braşov, Bucureşti şi Iaşi, precum şi raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele trei planuri de calitate a aerului. Vreau să îi asigur pe toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în mine un aliat şi îmi voi desfăşura activitatea cu bună credinţă, în interes public, transparent şi fără jumătăţi de măsură! Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, a precizat Costel Alexe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă