2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSocialEducațieUniversitatea Politehnica a primit un laborator de automatizare de ultimă generație

Universitatea Politehnica a primit un laborator de automatizare de ultimă generație

Studenții de la Universitatea Politehnica au primit un laborator de automatizare de ultimă generație.

Laboratorul, denumit „Honeywell Sisteme de Control Avansat”, funcționează în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Noul spațiu de instruire va putea fi utilizat de peste 400 de studenți, în fiecare an. Studenții vor avea astfel acces la cele mai noi soluții software utilizate de companii din întreaga lume.

„La Honeywell, ne angajăm să investim constant pentru a descoperi noi modalități prin intermediul cărora viitorii ingineri și specialiștii în IT să poată așeza baze cât mai solide pentru carierele lor. Suntem mândri să extindem acest angajament în România, prin parteneriatul pe care îl derulăm împreună cu Universitatea Politehnica din București, deschizând un nou laborator care le poate oferi studenților posibilitatea de a-și dezvolta competențele practice în domeniul tehnologiilor inovatoare, care au potențialul de a schimba în bine lumea noastră”, a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Laboratorul este echipat cu o serie de servere și sisteme de control. Acestea sunt gândite să faciliteze dezvoltarea de soluții tehnologice destinate industriilor.

laborator de automatizare cu aplicații pentru industria petrolieră și energetică

Sistemul este gândit pentru a facilita dezvoltarea, simularea și testarea de strategii de control de proces, împreună cu interfața om-mașină dezvoltată în programele proprietare Honeywell.

Sistemul are aplicabilitate la nivelul unei arii largi de domenii. Printre ele se numără industria de petrol și gaze, industria chimică și petrochimică, industria farmaceutică, energie, energie regenerabilă, industria producătoare de hârtie și celuloză.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România va relua producția internă de uraniu pentru consumul nuclear

Reînceperea activităților de exploatare a uraniului este esențială pentru consolidarea ciclului combustibilului nuclear al României Guvernul a aprobat strategia energetică a României pentru perioada 2025-2035,...

De Crăciun, „se poartă” ciocolata cu jumări, bomboana cu fetească neagră și pralina cu vin fiert

Ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă,  la Sala Polivalentă din București Festivalul “Chocolate Saga“ deschide sezonul cadourilor...

Elon Musk lansează o inițiativă controversată. Ce le cere utilizatorilor X

Elon Musk, CEO-ul platformei X (fostă Twitter), a lansat o inițiativă controversată prin care încurajează utilizatorii să încarce pe platformă imagini și date medicale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă