7.6 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024
AcasăSocialEducațieTestarea noninvazivă, multe necunoscute

Testarea noninvazivă, multe necunoscute

Lipsa de informare este principala problemă în testarea noinvazivă a elevilor pentru infectare cu COVID-19, susțin sindicaliștii din învățământ.

Lipsa spațiilor în care să fie ținuți elevii depistați pozitiv în urma testelor noninvazive COVID este una dintre principalele probleme pentru foarte multe unități de învățământ preuniversitar.

“Trebuie să ai săli de clasă special amenajate unde să îi ții pe elevii depistați pozitiv, până când vor fi preluați. Aceasta este o mare problemă pentru școlile care sunt supraaglomerate”, a declarat, pentru “România liberă”, președintele Federației Sindicatelor din Educație (FSE) “Spiru Haret”, Marius Nistor.

Acesta spune că temerile cadrelor didactice legate de infectare sunt justificate, dar că acestea ar fi înlăturate dacă ar fi oferite toate instrucțiunile necesare pentru testarea elevilor.

“Dacă ne este teamă, atunci ținem școlile închise și stăm toți în case. Principala problemă este dezinformarea. Apar foarte multe opinii în spațiul public, dar nu se cunosc informațiile oficiale. Nu ni s-a spus cum procedăm cu elevii depistați pozitiv. Este nevoie de informare din partea autorităților. Trebuie îndrumări clare pentru modul în care se va proceda cu testarea elevilor”, ne-a explicat Nistor.

Categoria profesională cu cei mai mulți vaccinați

Liderul sindical amintește că angajații din învățământ reprezintă categoria profesională cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva COVID-19.

“Am foarte mulți colegi care își doresc ca școala să revină la predarea față în față. Cadrele didactice reprezintă categoria profesională cu cei mai mulți angajați vaccinați. Este de asemenea una dintre primele categorii profesionale care a mers la vaccinare. Nu putem avea asistente medicale care să testeze elevii. Este nevoie de ele în spitale”, ne-a mai spus Marius Nistor.

Liderul FSE “Spiru Haret” spune că mulți elevi s-ar putea testa singuri.

“Este important ca aceste teste să ajungă în școli, pentru că sunt așteptate de foarte multă vreme. Testele au instrucțiuni de utilizare. Cu siguranță elevii mai mari se pot testa și singuri, iar rezultatele să fie apoi interpretate de cadrul didactic”, ne-a mai explicat Nistor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vinerea trecută, că a primit asigurări că testele noninvazive vor ajunge în școli astăzi.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Bătaie mare pentru Andrei Rațiu! După Barcelona, și Bayer Leverkusen îl urmărește pe fundașul român

Andrei Rațiu, fundașul român de 26 de ani de la Rayo Vallecano, atrage tot mai multă atenție în Europa, iar prestațiile sale din La...

Clopotele de la Notre-Dame au bătut pentru prima dată de la incendiul devastator din 2019

Clopotele catedralei Notre-Dame din Paris au răsunat din nou pentru prima dată după incendiul devastator din 2019, marcând o etapă importantă în restaurarea acestui...

FCSB la același nivel cu Steaua ’86! Ce record au atins „roș-albaștrii” odată cu victoria din Europa League

FCSB a stabilit un nou record impresionant în Europa League, obținând cel de-al șaselea succes contra unei echipe campioane într-un singur sezon european, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă