În baza protocolului de colaborare încheiat cu Universitatea de Justiție din Polonia, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna a găzduit, în perioada 10.10.2023 – 11.10.2023, o vizită de studiu pentru o delegație de 20 de persoane, formată din studenți și ofițeri din cadrul sistemului penitenciar polonez.
Obiectivele acestei activități au vizat cunoașterea specificului activității școlii din Târgu Ocna, precum și al sistemului penitenciar românesc, anunță Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național „România liberă”.
„În acest context, profesorii din cadrul școlii le-au prezentat oaspeților informații privind procesul instructiv-educativ care se desfășoară în instituția noastră, precum și aspecte generale referitoare la evaluarea riscurilor și menținerea siguranței în penitenciarele românești”, se arată în comunicatul de presă.
În prima zi a vizitei delegația străină a avut oportunitatea de a vizita școala noastră și de a se familiariza cu facilitățile care susțin procesul educațional.
„În aceeași zi, oaspeții noștri au vizitat Penitenciarul Spital Târgu Ocna putând, astfel, face o analiză comparativă a condițiilor și activității care se desfășoară în sistemul penitenciar românesc și cel din Polonia.
În cea de-a doua zi, pe lângă discuțiile purtate pe tema evaluării și gestionării riscurilor din unitățile penitenciare românești în vederea menținerii siguranței locurilor de deținere, studenții polonezi au avut oportunitatea de a interacționa cu elevii școlii noastre pentru a face schimb de informații cu privire la activitățile pe care aceștia le desfășoară în cadrul instituțiilor care îi pregătesc pentru cariera pe care au ales-o”, mai precizează sursa citată.
Această vizită de studiu este cea de-a doua activitate, din acest an, pe care Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna o organizează în colaborare cu Universitatea de Justiție din Polonia, fiind rezultatul unei cooperări în dezvoltare, apreciată de ambele părți.
„Conducerea școlii acordă o importanță deosebită inițierii și dezvoltării relațiilor de cooperare cu instituțiile străine care pregătesc personal de penitenciare, fiind o oportunitate deosebită pentru instituția noastră de a realiza schimburi de experiență și informații care contribuie la modernizarea procesului de pregătire și la formarea unei imagini de ansamblu asupra specificului sistemelor penitenciare din Europa”, se mai menționează în comunicatul de presă.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!