19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialEducațiePrima ediție a Târgul de Științe organizat de copii cu abilități înalte

Prima ediție a Târgul de Științe organizat de copii cu abilități înalte

Elevii cu abilități înalte ai școlii Romanian Gifted School (RGS) organizează prima ediție a Science Fair, un târg de științe ce poate fi vizitat de toți copiii din Capitală, cu vârste între 5 și 18 ani.

Evenimentul are loc pe 19 mai, la sediul școlii (Strada Măgura Vulturului 77-79, București), cu începere de la ora 12.00.

“Activitățile din cadrul târgului vor fi completate de Ziua porților deschise (Open Day), o oportunitate pentru părinți, bunicii, copii și adolescenți să afle numeroase informații despre un sistem de învățământ ce pune accent pe descoperirea și dezvoltarea potențialului copiilor cu un coeficient de inteligență ridicat”, anunță organizatorii evenimentului, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Participarea la eveniment este gratuită.

Aceasta are loc pe baza de înscriere online, aici: https://bit.ly/3VW1Pj3

Târgurile de științe, prilej de socializare între copii

RGS Science Fair reunește la standuri proiecte științifice, experimente interactive și interesante din arii ca: matematică, biochimie, tehnologie, inginerie, robotică și alte științe.

Aceste proiecte sunt realizate de elevii Romanian Gifted School, în scopul de a pune în practica toate cunoștințele asimilate pe parcursul întregului an școlar.

Totodată, prin expunere acestor proiecte la Târgul de Știință, elevii doresc să interacționeze, să facă schimb de experiență și informații cu toți elevii din București, care sunt interesați de cum se pot explica din punct de vedere științific anumite lucruri sau fenomene sau cum se pot crea componente ce țin de tehnologie și de crearea roboților.

Ziua Porților Deschise

Ziua desfășurării Târgului de Științe, 19 mai, devine și cea a Porților Deschise, la Romanian Gifted School. Cu această ocazie, părinții și bunicii din București sunt și ei asteptați, alături de copiii lor, la școala de pe strada Măgura Vulturului 77-79. Aici ei vor afla de la pedagogi și coordonatori ai ciclurilor de școală primară (clasele 0-IV, 5- 10 ani) și liceu (15-18 ani) mai multe detalii despre programele educaționale dedicate copiilor cu abilități înalte.

Programul evenimentului, 19 mai 2023:

  • 12:00 – 14:00:  Desfășurarea experimentelor științifice;
  • 14:00 – 14:30: Sesiune de Q&A – Ultima întâlnire din acest an școlar de tipul ,,Open Day” în care cei interesați pot primi răspunsuri la întrebări, pot afla mai multe detalii despre procesul de înscriere, programele educaționale și evaluarea;
  • 14:00 – 16:00:  Vizitarea standurilor.

Informații despre eveniment pot fi accesate pe pagina de Facebook,

aici https://fb.me/e/HdJpKJUG 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă