13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialDrumarii au intervenit pe Transalpina în sprijinul mai multor turişti; în zonă...

Drumarii au intervenit pe Transalpina în sprijinul mai multor turişti; în zonă s-a format gheaţă

“Noaptea trecută, la ultima revizie efectuată de colegii de la Districtul Rânca, au identificat pe acest sector de drum care este închis pe timpul nopţii (Rânca – Obârşia Lotrului n.r.), dar, din păcate, unii participanţi la trafic nu respectă aceste indicaţii ale noastre, de a nu intra pe acest sector de drum, unii şoferii s-au întors, au înţeles că este periculos, altora le-a fost frică să mai coboare şi au lăsat maşinile sus pe munte şi au fost coborâţi de către colegii mei cu utilajele de deszăpezire până în Novaci. Urmează să îşi recupereze maşinile de pe munte în următoarele zile”, a declarat luni, pentru AGERPRRES, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, Cristi Tudor, potrivit Agerpres.

El a adăugat că circulaţia pe sectorul de drum Rânca – Obârşia Lotrului este oprită luni dimineaţa, drumarii acţionând pentru curăţarea şoselei. Traficul va fi reluat în momentul în care se va putea circula în condiţii de siguranţă.

“A nins, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute şi un vânt foarte puternic care a dus la formarea stratului de gheaţă pe partea carosabilă, am intervenit cu material antiderapant, dar, din păcate, nu am putut curăţa partea carosabilă pentru că vântul foarte puternic a îngheţat din nou şi materialul antiderapant, care are o acţiune până la minus 8 grade, iar vântul puternic a făcut ca temperatura de pe Transalpina să fie mult mai scăzută. Facem apel la conducătorii auto să nu intre pe sectorul de drum închis, este obligatoriu să aibă anvelope de iarnă atunci când e zăpadă, indiferent de data din calendar. Acum a ieşit soarele, utilajele sunt pe drum, curăţăm drumul şi după aceea o să dăm drumul la circulaţie, momentan circulaţia acum este oprită”, a mai spus Cristi Tudor.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă