15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialDoi bărbați sunt cercetați după ce ar fi tulburat slujba la o...

Doi bărbați sunt cercetați după ce ar fi tulburat slujba la o mănăstire

Cei doi suspecți au domiciliul în municipiul Petroşani, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Fapta a fost reclamată poliţiştilor din Petrila de către stareţa mănăstirii din Valea Jiului, care a susținut că suspecții ar fi avut divergenţe cu călugăriţele de acolo. Pe de altă parte, cei doi suspecți ar fi fost agresați de credincioșii veniți la slujbă, care i-au și scos cu forța din incinta lăcașului de cult.

UPDATE: Cei doi bărbați care au fost scoși cu forța din incinta lăcașului de cult susțin că în biserică se oficia o slujbă cu participarea credincioșilor (deși este interzisă prezența credincioșilor la slujbe în interior) și, mai mult, credincioșii care asistau la slujbă în interior nu purtau nici măști de protecție. 

Aceste declarații par a fi confirmate și de o scurtă filmare realizată, probabil cu un telefon mobil, în interiorul bisericii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă