Foto: Arhivă (Captură TV)

Credincioșii au voie la pelerinaje, indiferent din ce localitate sunt, au decis magistrații

Magistrații Curții de Apel au anulat, luni, o decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență care limita dreptul de participare a românilor la pelerinaje religioase pe timpul pandemiei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2020 - 19:01

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au anulat, luni, 14 decembrie 2020, Hotărârea 47 / 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care restrângea dreptul românilor de a participa la pelerinaje religioase. 

Hotărârea 47 fusese emisă de CNSU în luna octombrie 2020, în contextul stării de alertă care a fost declarată din cauza pandemiei. Această Hotărâre preciza că la pelerinaje, cum ar fi cele de Sfânta Parascheva (Iași), Sfântul Dumitru (București) sau Sfântul Andrei (județul Constanța) au voie să participe doar persoane cu domiciliul în localitatea unde se ține pelerinajul.

Sentința de luni a CAB, care anulează această Hotărâre a CNSU, nu este definitivă, astfel că ea poate fi atacată cu recurs.

Pe baza Hotărârii 47 a CNSU, pelerinajul de la peștere Sfântului Andrei a fost, teoretic, anulat. Totuși, practic, el s-a desfășurat, cu respectarea unor măsuri de protecție sanitară.

Comentarii