Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Covasna: Conferinţă organizată de Consiliul Europei

Cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la crearea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritare, Congresul Consiliului Europei va organiza la 31 mai o conferinţă pe această temă la Băile Bálványos, judeţul Covasna, potrivit organizaţiei paneuropene.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

25.05.2018 - 12:01

Principala temă aflată pe ordinea de zi a conferinţei este cum poate fi folosită diversitatea lingvistică de către autorităţile locale şi regionale în beneficiul tuturor celor implicaţi. Dezbaterile vor fi împărţite în patru sesiuni tematice privind folosirea limbii în următoarele domenii: adunări locale şi regionale (sesiunea 1), interacţiunea dintre public şi autorităţi (sesiunea 2), denumirea locurilor (sesiunea 3) şi accesul la serviciile publice (sesiunea 4).

Aceste aspecte sunt deosebit de relevante în unele state membre al Consiliului Europei care au un număr mare de minorităţi lingvistice. Congresul a primit recent sesizări privind aceste aspecte precum şi în ceea ce priveşte punerea în aplicare a Cartei europene a autonomiei locale.

Conferinţa este organizată de Comisia de Guvernanţă a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei şi va fi găzduită de Consiliul Judeţean Covasna. Evenimentul va fi deschis de către preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Gudrun Mosler-Törnström, de preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, membru al parlamentului României şi fost ministru al culturii, de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sándor Tamas, şi de primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Árpád András Antal, menţionează comunicatul.

Comentarii

loading...