14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialCostel Alexe: Noul șef al Gărzii de Mediu va fi funcționar public,...

Costel Alexe: Noul șef al Gărzii de Mediu va fi funcționar public, fără apartenență politică

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, luni seară, că a avut o discuție cu șefa Gărzii Naționale de Mediu (GNM), Gabriela Dorojan, în cadrul căreia Gabriela Dorojan a acceptat să-și depună demisia, iar noul șef al GNM urmează să fie un funcționar public.

Din acest motiv, șeful GNM nu va avea voie să aibă apartenență politică, a precizat ministrul Costel Alexe.

Șeful GNM are rang echivalent celui de secretar de stat și, din acest motiv, el este numit de premier. Ministrul Costel Alexe nu a dat niciun indiciu privind numele persoanei care ar putea fi numită în fruntea GNM.

Pe de altă parte, ministrul a declarat că, în ultimii cinci ani, adică din 2014 până în prezent, GNM nu a dat nicio sancțiune administrației Municipiului București, în ciuda faptului că Bucureștiul se află, în acest moment, în topul celor mai poluate trei orașe din România.

Primarul Gabriela Firea a anunțat acum câteva zile că va înainta o plângere penală împotriva ministrului Mediului, pe motiv că declarațiile sale stârnesc panică în rândurile cetățenilor Capitalei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă