Constanţa va fi legată de Gdansk printr-o autostradă

Iohannis: ,,Eu cred că săptămâna viitoare vom face noi paşi în realizarea proiectelor anunţate de ambasadorul Statelor Unite''.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

13.10.2020 - 21:27

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, astăzi, că săptămâna viitoare se vor face ”noi paşi” în realizarea proiectelor anunţate de ambasadorul Statelor Unite, respectiv construirea unei autostrăzi şi căi ferate care să lege Constanţa cu Gdansk.

”Sunt două mega proiecte de infrastructură discutate şi la întrunirea din 2018 care a avut lor exact în această sală. Între timp, s-au făcut paşi importanţi. S-au asociat Camere De Comerţ, s-a decis un fond de investiţii şi eu cred că săptămâna viitoare vom face noi paşi, când vom avea o videoconferinţă, în realizarea acestor proiecte”,  declarat, marţi, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a evitat să spună în cât timp se vor realiza aceste proiecte.

”Fiind proiecte foarte mari nu vă pot spune orizontul de timp în care pot fi realizate, dar ele sunt importante pentru că vor face legătura pentru axa Nord-Sud”, a mai afirmat şeful statului.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a anunţat, vineri, la evenimentul de semnare a Acordului inter-guvernamental cu Departamentul pentru Energi: ”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a apreciat, sâmbătă, că eforturile şi seriozitatea încep să dea roade.

”Vor fi un real beneficiu pentru economiile statelor partenere”, a afirmat Bode.

Comentarii