7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialSfințirea apelor și boboteaza cailor la Mihail Kogălniceanu, lângă baza americană

Sfințirea apelor și boboteaza cailor la Mihail Kogălniceanu, lângă baza americană

La slujba din municipiul Constanța au participat circa 10.000 de persoane. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat liturghia, apoi s-a pornit în procesiune de Bobotează, de la Catedrală până la Cazinoul Constanța.

Mai multe care trase de boi şi de măgări au cărat butoaiele cu apa care urma să fie sfinţită. După ceremonia religioasă, Arhiepiscopul Tomisului a urcat într-o barcă şi a mers spre larg pentru a arunca cele trei cruci de lemn în apă.

boboteaza cailor

Pentru că vremea a fost primăvăratecă, în comparație cu anul trecut, când de Bobotează meteorologii anunțat un cod roșu, 20 de persoane s-au aruncat în apă pentru a scote crucile. „Boboteaza anului 2018 este cu soare şi cu temperatură ridicată.

Sigur, se vorbesc multe despre această temperatură, important este ca această temperatură ridicată să fie şi în sufletul nostru, o temperatură a credinţei curate şi înalte. Şi anul acesta am putut veni la mare să sfinţim apa mării, să aruncăm crucile şi să nădăjduim că anul acesta va fi un an cu lumină şi cu bucurie”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Datorită vremii calde, unul dintre cei care s-a aruncat în apă,un salvamar în vârstă de 29 de ani, nu a mai folosit costumul de neopren. Printre cei care au sărit s-a aflat și o femeie, Valentina Feodorov, în vârstă de 30 de ani.

boboteaza cailor

Arhiepiscopia a împărțit 150.000 de PET-uri cu aghiasmă. Ca în fiecare an, au exista momente în care lumea s-a îmbulzit pentru a prinde cât mai multe sticle. Nu au fost însă incidente deosebite.

De altfel, peste 250 de jandarmi, alături de polițiști, angajați ai ISU Dobrogea și ai Poliției Locale au vegheat ca totul să fie în ordine. Ceremonii religioase similare au mai avut loc în Ovidiu și Techirghiol.

boboteaza cailor

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu au păstrat tradiția și au organizat, sâmbătă, sărbătoarea „Botezul Cailor”. Ca în fiecare an, s-au desfășurat tradiționalele concursuri ale celor trei secțiuni: „Frumusețe”, „Atelaj” și „Viteză”, la finalul cărora câștigătorii au fost premiați.

Același eveniment a fost repetat, duminică, în satul Piatra. „Calul te învață să călătorești prin viață cu bucurie, cu demnitate, cu iubire”, a spus primarul comunei, Ancuța Belu. Este al 21-lea an consecutiv în care acest eveniment are loc în Mihail Kogălniceanu.

boboteaza cailor

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă