Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spectacol inedit în Centrul Vechi şi la Universitate oferit de o trupă de cimpoieri scoţieni

Cimpoierii pe străzile Bucureştiului

Imediat după terminarea finalei feminine de la Wimbledon, când oamenii din Centrul Vechi încă mai ovaţionau victoria Simonei Halep, pe străzile Lipscaniului şi-a făcut apariţia o trupă de cimpoieri scoţieni

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2019 - 21:05

Cimpoierii  au prezentat un spectacol inedit atât prin muzica acestor instrumente speciale care sunt cimpoaiele, cât şi prin spectacolul vizual în sine, atât mişcările de dans împletite cu cele militare, cât mai cu seamă costumaţiei membrilor trupei.

Costumele – având la bază celebrele kilturi – erau însoţite de numeroase accesorii tradiţionale iar ce a atras mult atenţia au fost şi cuşmele înalte specific gărzilor regale. De altfel titulatura spectacolului a fost: Edimburgh’s  Royal Mile iar trupa purta numele de Swambapa Pipe Band.

Show-ul, care s-a încadrat în seria de spectacole dedicate Zilei Europei, s-a desfăşurat  mai cu seamă în zona Universităţii Bucureşti, statuile istorice formând un decor ideal. Deşi Bucureştiul era complet gol (concedii, vacanţe, weekend) un numeros public a asistat, desigur mulţi dintre spectatori venind din Centrul Vechi, unde se adunaseră pentru meci.

Foto: Ion Diamandi

Comentarii

loading...