13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialBucurești: Victimele incendiului de la mall, comemorate cu lumânări aprinse în fața...

București: Victimele incendiului de la mall, comemorate cu lumânări aprinse în fața ambasadei Rusiei

“Am trecut prin aceleaşi etape, şi eu mi-am pierdut copilul în Colectiv şi înţeleg prea bine prin ce trec părinţii copiilor din Rusia şi am venit să punem o lumânare, o floare şi să le transmitem gândul că suntem alături de ei. Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, trebuie ca autorităţile să-şi facă treaba. Să nu se mai dea autorizaţii pe şpăgi, să nu se mai folosească materiale proaste, uşor inflamabile. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi la noi: materiale proaste, buretele ăla Dumnezeu ştie cu ce a fost lipit şi tot aşa”, a declarat, pentru AGERPRES, Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv.

Ambasada Rusiei la Bucureşti va deschide o carte de condoleanţe, joi şi vineri, în memoria victimelor incendiului din Kemerovo (Siberia).

”În legătură cu moartea a 64 de persoane, inclusiv 41 minori, ca urmare a incendiului în oraşul Kemerovo, ziua de 28 martie 2018 a fost declarată zi de doliu în Federaţia Rusă. În această zi, pe întreg teritoriul Rusiei şi misiunilor sale diplomatice, inclusiv la Bucureşti, steagurile naţionale vor fi coborâte în bernă.

Investigarea a fost luată sub controlul personal de către preşedintele Vladimir Putin, care a vizitat locul tragediei şi s-a întâlnit cu un grup de rude ale victimelor. De asemenea, şeful statului a cerut guvernului rus şi autorităţilor regionale să ia măsuri pentru a ajuta familiile celor decedaţi şi răniţi în urma incendiului din complexul comercial din Kemerovo”, se precizează în anunţul misiunii diplomatice, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă