6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSocialBolt prezintă Scooter Safety Pledge, un angajament de siguranță și protecție pentru...

Bolt prezintă Scooter Safety Pledge, un angajament de siguranță și protecție pentru utilizatorii de trotinete electrice

Bolt, cel mai mare operator de micromobilitate din Europa, prezintă Scooter Safety Pledge, un document prin care se angajează la luarea unor măsuri de siguranță și educație a utilizatorilor de trotinete electrice, precum și la menținerea unei colaborări strânse cu autoritățile. Acesta prezintă informații transparente referitoare la inițiativele Bolt și conține instrucțiuni care vor duce la îmbunătățirea standardelor de siguranță pentru întreaga industrie a trotinetelor electrice.

Documentul a fost creat pe baza informațiilor primite de la organizațiile de stat și consiliile locale, pentru integrarea în siguranță a trotinetelor în spațiul public. De asemenea, la baza acestui angajament se află și experiența operațională a Bolt, acumulată în 260 de orașe din toată Europa.

Angajamentul Bolt este compus din nouă teme majore, esențiale pentru deplasarea în siguranță cu trotineta electrică. Fiecare dintre aceste teme abordează cele mai importante probleme ale industriei, identificate în urma unui studiu realizat de compania de consultanță Steer. Printre acestea se numără parteneriatul cu autoritățile locale, educarea utilizatorilor, trotinete sigure și în stare bună de funcționare, prevenirea deplasărilor sub influența alcoolului și a substanțelor ilegale, protejarea spațiului public, protejarea categoriilor de persoane vulnerabile, colectarea transparentă a datelor de siguranță, protecția personalului operator și îmbunătățirea constantă a nivelului de siguranță.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, a declarat: „Bolt depune eforturi constante pentru îmbunătățirea siguranței, educarea utilizatorilor de trotinete electrice și colaborează cu autoritățile locale în toate orașele în care operează. Întreaga flotă de trotinete beneficiază de asigurare în caz de incident, iar pe lângă informațiile pe care le punem la dispoziție în aplicație și măsurile de protecție pe care le implementăm constant, organizăm frecvent evenimente de informare, în parteneriat cu autoritățile locale. În 2021 am reușit să reducem cu 26% numărul de incidente cu vătămare și cu 12% numărul accidentelor cu trotinetele electrice, în timp ce am crescut numărul curselor de cinci ori, comparativ cu 2020. În continuare, ridicăm și mai mult standardul siguranței serviciilor noastre cu speranța că vom inspira întreaga industrie.”

Printre măsurile pe care Bolt se angajează să le implementeze pentru îmbunătățirea siguranței în deplasarea cu trotineta electrică se numără:

  • Colaborarea cu autoritățile locale pentru crearea unor condiții de siguranță. Aceasta este o măsură crucială, deoarece 80% dintre accidentele fatale în rândul utilizatorilor de biciclete sau trotinete implică un autovehicul. Bolt se angajează să coopereze cu autoritățile locale și să pună la dispoziție informații esențiale necesare pentru crearea unei infrastructuri de micromobilitate. 
  • Reducerea cazurilor de conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. O cercetare realizată în Finlanda arată că peste 50%din incidentele care implică trotinetele se datorează consumului de alcool sau droguri. Drept răspuns, Bolt se angajează să extindă testul de reacție cognitivă, care previne cazurile de acest fel și să deruleze campanii de informare cu privire la riscurile unui asemenea comportament.
  • Educația utilizatorilor în mod eficient. Conform unui studiu publicat de Austin Public Health, citat în studiul Steer, o treime din totalul incidentelor cu vătămare au loc la prima utilizare a trotinetei electrice. Drept urmare, Bolt se angajează să extindă Modul începător, opțiunea din aplicație care limitează viteza de deplasare la 15 km/h, și pune accent pe informarea corespunzătoare a bazei de utilizatori.
  • Protejarea spațiului public și a categoriilor de persoane vulnerabile. Conform datelor colectate de Bolt, incidentele care implică o trotinetă parcată au loc cu o frecvență de doar 15%, comparativ cu cele care au loc atunci când trotineta se află în mișcare. Însă, acest tip de incidente reprezintă un risc pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități, de aceea Bolt testează un sistem de parcare pe bază de AI și sunet ambiental emis de trotinete, pentru a atenționa pietonii de prezența vehiculului.  

Matthew Clark, Head of New Mobility la Steer a spus: „Serviciile de micromobilitate au un potențial foarte mare în reducerea numărului de călătorii urbane efectuate cu mașina. Pentru a valorifica acest potențial, este vital să ne concentrăm pe siguranța acestor servicii. Această abordare poate maximiza atât încrederea utilizatorilor în trotinetele electrice ca un nou mod de deplasare, cât și pe cea a autorităților în crearea de parteneriate de lungă durată cu operatorii. Steer se bucură să susțină rezultatele cercetării din spatele acestui raport, care demonstrează angajamentul Bolt față de siguranța utilizatorilor de trotinete și a tuturor participanților la trafic.”

Abordarea Bolt privind siguranța utilizatorilor de trotinete electrice este una holistică. De aceea, operatorul se angajează să trateze problemele legate de parcarea incorectă, dar și să depășească cererile de reglementare pentru siguranța vehiculelor la nivel european, prin lansarea unor modele de trotinete avansate din punct de vedere tehnologic. Nu în ultimul rând, compania se asigură că întregul personal urmează cele mai înalte standarde de siguranță în operarea depozitelor de stocare a trotinetelor electrice.  

Bolt Scooter Safety Pledge este disponibil aici.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...

Interes major pentru Autostrada Litoralului: 11 companii în competiție pentru contractul de miliarde

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că lucrările vor fi realizate la standarde europene, proiectul fiind finanțat din fonduri europene și de la bugetul...

Furtuna puternică de la București a provocat un accident cu două mașini. Un minor a ajuns la spital

Un șofer a provocat un accident, marți seara, în Capitală, după ce a încercat să evite un copac doborât de vânt pe Bulevardul Kiseleff....
Ultima oră
Pe aceeași temă