11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialBiletul unic RATB/Metrorex costă 5 lei și este valabil doar o oră

Biletul unic RATB/Metrorex costă 5 lei și este valabil doar o oră

Biletul unic 60 minute (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. şi Metrorex) va costa 5 lei, biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. şi Metrorex) va costa 34 de lei, iar abonamentul de o zi (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. şi Metrorex) va avea preţul de 17 lei.

În ceea ce priveşte modul de decontare între cei doi operatori de transport, în cazul biletului unic cu valabilitate de 60 de minute, RATB va reţine 1,30 lei, iar Metrorex 2,50 lei. În ceea ce priveşte biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie, RATB va încasa 13 lei, iar Metrorex 20 de lei, iar pentru abonamentul de o zi, RATB va reţine 8 lei, iar Metrorex – 8 lei.

Decontarea se va face la vânzare, iar valoarea suportului contactless se va încasa de către emitentul cardului comercializat (Metrorex / RATB), potrivit ordinului de ministru.

Valoarea suportului contactless reprezintă diferenţa dintre tariful titlului de călătorie şi suma tarifelor titlurilor de călătorie aferente, decontate de către RATB şi Metrorex.

Titlurile prevăzute mai sus acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite (60 min.) şi permit călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB şi Metrorex permite un număr nelimitat de validări, atât la RATB, cât şi la Metrorex, are valabilitate 24 de ore începând cu ora şi minutul la care se face prima validare şi permite călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă