27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialBâlbâiala guvernamentală, faza pe deschiderea grădinițelor

Bâlbâiala guvernamentală, faza pe deschiderea grădinițelor

Redeschiderea grădinițelor private a fost anunțată ca măsură de relaxare de la 15 iunie chiar de președintele Klaus Iohannis. Așteptată de părinții obligați să revină la muncă și care nu au cu cine să-i lase pe micuți, redeschiderea acestora creează o nouă bâlbâială la nivel guvernamental.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat marți seara că el nu a participat la discuțiile legate de redeschiderea grădinițelor private și/sau de stat.

„Nu s-a discutat cât am fost acolo. Nu intru în amănunte în ce s-a discutat, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect.”, a spus Raed Aragat la Digi 24.

Șeful DSU a recomandat precauție în chestiunea redeschiderii grădinițelor și creșelor private, a after-school-urilor. Și chiar a unor grădinițe și crește publice, după cum a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. În cazul acestora decizia aparține autorităților publice locale, cele ce au în administrare grădinițele și creșele publice.

„Având în vedere că pe 12 se termină școala, am gândit atunci că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor și a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale își asumă, o grădiniță publică poate rămâne deschisă ca să îi preia pe ceilalți copiii, dar și after-school-urile.”, a declarat ministrul la TVR1.

Nelu Tătaru anunță că un nou set de măsuri de relaxare vor fi luate începând cu data de 1 iulie, asta dacă numărul de îmbolnăviri din Românie se mențin într-un trend descendent.

 

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă