Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anisie protejează plagiatul lui Despescu

Teza de doctorat a secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu nu poate fi analizată pentru plagiat, după ce ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a blocat activitatea CNATDCU.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

26.08.2020 - 02:40

Cotidianul național “România liberă” a adresat o solicitare Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), sub care funcționează Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), în baza Hotărârii de Guvern 681/2018 și a Ordinului Ministrului Educației Naționale 3482/2016, verificarea pentru plagiat a tezei de doctorat susținută la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” de către secretarul de stat Bogdan Despescu.

După mai multe săptămâni, ni s-a răspuns că se așteaptă un Ordin al ministrului Educației și Cercetării.

“Vă informăm că în data de 23.06.2020 a fost publicat OMEC 4621/23.06.2020 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare prin care a fost abrogat OMENCS 3482/2016 care avea în Anexa nr. 2 cadrul legal de soluționare a sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existența plagiatului în cadrul unei teze de doctorat și este în curs de adoptare un nou ordin de reglementare a soluționării sesizărilor”, se arată într-un răspuns al UEFISCDI, adresat “România liberă”, semnat de Vali Chiriță, expert I AS.

 

Cum se fac jocurile

Cu alte cuvinte, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a blocat orice modalitate prin care se poate solicita CNATDCU verificarea tezei lui Bogdan Despescu pentru plagiat.

Într-un interviu acordat “România liberă”, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, cel care prezidează și ședințele CNATDCU, recunoștea că nu se merge “într-o direcție bună” cu Consiliul.

“Chestiunea este în lucru și nu poate înainta nu doar din cauza pauzei generate de încheierea vechiului mandat și de alegerile noilor comisii, a panelurilor și a noului Consiliu General, ci și de lipsa de la dosar a poziției Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Conform procedurii aflate în vigoare la data semnalării plagiatului, este absolută nevoie de prezența la dosar a acestei piese, adică a poziției universității în cauză. Vom relua solicitarea imperativă a acestui document în septembrie 2020”, declara Ioan Aurel Pop..

Comisia de Etică a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a stabilit, într-un raport, că teza lui Bogdan Despescu reprezintă un plagiat

Comentarii