30 de școli vor avea terenuri de fotbal ultramoderne

Primăria Sectorului 4 a început un pro-iect dedicat tinerilor din Capitală, în urma căruia toți cei ce vor să facă mișcare vor avea la dispoziție gratuit, în jur de 100 de terenuri de sport nou-nouțe.

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 15:02

Primele astfel de terenuri au fost amenajate deja în parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor. Următoarele vor fi înființate în curțile a 30 de școli.

Copiii și tinerii din sectorul 4 vor putea, din primăvară, să reia obiceiul de a bate mingea la doi pași de casă, pe unul dintre terenurile de sport pe care primăria le amenajează în curțile unităților de învățământ.

Cum gusturile sunt împărțite, edilii au decis ca spațiile de joacă să fie gândite în așa fel încât puștii să poată practica o serie cât mai variată de sporturi. Vorbim așadar despre terenuri de fotbal, baschet, tenis de picior, tenis de câmp, tenis de masă sau volei, pe care în timpul zilei le vor folosi elevii școlilor, iar în afara cursurilor vor fi disponibile gratuit pentru cei ce locuiesc în apropiere.

 

„Copiii nu au unde să bată mingea“

 

„Am preluat de curând în administrare curțile -școlilor și grădinițelor din sector – până în prezent întrețineam doar clădirile acestora. Este o realitate tristă, însă copiii din București efectiv nu mai au unde să bată mingea, așa cum făceam și noi când eram copii. Acesta este motivul pentru care am decis să folosim la maximum curțile școlilor și de a le transforma în terenuri de sport. Sunt ferm convins că în acest fel, puștii noștri vor lăsa telefoanele și tabletele deoparte măcar câteva ore pe zi, ore pe care le vor acorda sportului”, spune Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

În plus, se pare ca administrația locală de la sectorul 4 se pare că a găsit și soluția cea mai eficientă pentru ca astfel de proiecte să ia ființă repede, fără să fie blocate în procedurile birocratice: le-a încredințat societății ADP 4 S.A., deținută în totalitate de Consiliul Local Sector 4. „Primăria a considerat că ne putem gospodări astfel încât să nu mai fie nevoie să externalizăm aceste proiecte către firme private. ADP-ul are capacitatea logistică pentru a amenaja aceste terenuri, iar banii se intorc la final tot în comunitate, întrucât această societate este deținută în totalitate de Consiliul Local al Sectorului 4”, a explicat Marian Goleac, directorul general al S.C. ADP 4 S.A

Comentarii