Presiunea infectărilor cu Covid-19 este din ce în ce mai mare pe sistemul sanitar. Dincolo de lipsa locurilor de Terapie Intensivă, insuficiente încep să devină și paturile pentru bolnavii infectați care dezvoltă forme mai puțin grave, pacienți care nu au nevoie de aparate de ventilare mecanică dar care necesită tratament într-o unitate medicală.
„Infectarea este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever.”, este de părere medicul Virgil Musta, citat de News.ro.
Ca specialist, cadrul medical consideră că stoparea infectării galopante poate fi realizată dacă acum s-ar închide totul în România pentru cel puțin două-trei săptămâni astfel încât să nu mai fie posibilă interacțiunea și transmiterea comunitară accelerată ce se manifestă în acest moment.