Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Verdict: medicii au greşit în cazul copilului decedat la Sanador. Sancţiune: vot de blam

Băieţelul în vârstă de 2 ani, care a fost operat la clinica privată Sanador, a murit din cauza neglijenţei echipei medicale. Colegiul Medicilor susţine că acesta ar fi putut fi în viaţă dacă era atent supravegheat după operaţie.

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2019 - 21:03

Copilul operat de hernie inghinală în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador din Bucureşti a murit câteva ore mai târziu din cauza unei hemoragii interne acute, complicată de un şoc hemoragic survenit în timpul intervenţiei chirurgicale şi care, conform expertizei IML, nu a fost apoi depistat.

După şase luni, comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz a descoperit că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă şi nu a fost asigurată  continuitatea activității medicului de gardă, iar îngrijirile post-operatorii ale copilului au fost superficiale, acesta nefiind supravegheat conform protocolului. Organizaţia profesională a medicilor susţine că este vorba de o abatere de la buna practică medicală.

Deşi neglijenţa medicilor a dus la decesul copilului, sancţiunea dată de Colegiul Medicilor este doar un vot de blam pentru echipa medicală care a făcut operaţia. Conform legii, părinții au dreptul să conteste acest răspuns în termen de 15 zile. Între timp, ancheta penală este în curs, iar medicul care l-a operat pe copil încă profesează. Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din spitalele de stat, însă, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au apelat la 112, dar băieţelul nu a mai putut fi salvat.

Mama băieţelului, Andreea Duță, a mai reclamat faptul că medicul chirurg Laura Bălănescu care l-a operat pe băieţel nu le-a spus nimic despre riscurile intervenţiei chirurgicale. Spitalul Sanador a precizat ulterior că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

 

 

 

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD