La Spitalul Județean Slobozia, vaccinurile anti – Covid au ajuns în cutii de pizza (Foto - Facebook / Laurentiu Ștefan)

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinurile în cutii de pizza de la Slobozia: ”Nu are importanță”

Preşedintele Comitetului de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID consideră important, la transportul dozelor de vaccin, să se respecte lanţul de frig.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

06.01.2021 - 06:02

Ialomița a luat startul în campania națională de imunizare într-un mod inedit, vaccinul anti-Covid fiind ”servit” medicilor din Slobozia în cutii de pizza!

Marți, 5 ianuarie 2021, în cursul dimineții, dozele de vaccin au plecat în cutii termoizolante de la Institutul ”Cantacuzino”, către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei, iar după-amiaza au ajuns și la Spitalul Municipal Urziceni.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă ştie despre situaţia de la Slobozia unde presa locală a relatat că vaccinul ar fi ajuns în cutii de pizza, Gheorghiţă a răspuns: "Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate. Practic, un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze".

La insistenţele ziariştilor, care au spus că există fotografii în care se vede clar că vaccinul este transportat în cutii pe care scrie "pizza", Valeriu Gheorghiţă a completat: "Cred că acest lucru nu are impor..., adică nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial. Important este să se respecte lanţul de frig, pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci în cutii frigorifice cu data logger care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment, pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig. (...) Evident că la preluarea dozelor de vaccin în centrul regional există un proces-verbal de predare-preluare şi există un aviz de însoţire a acestor doze, unde este obligatoriu să se specifice şi să se verifice respectarea condiţiilor de temperatură".

Comentarii