Foto: Arhivă

Universitatea din Arad vrea să suspende cursurille ca protecție împotriva coronavirusului

Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" (UVVG) din Arad a solicitat de la Ministerul Educaţiei o aprobare de a suspenda cursurile pentru o perioadă de 14 zile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.02.2020 - 11:06

Conducerea Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar, anunță un comunicat transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad.

"Pentru orice situaţie de urgenţă a studenţilor, universitatea pune la dispoziţie un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884", precizează comunicatul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, convocat duminică seara de prefectul Gheorghe Stoian, a decis o serie de măsuri preventive, în contextul înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirusul COVID 19 în Italia. Aceste măsuri preventive au fost decise "ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, de numărul însemnat de cetăţeni italieni care desfăşoară diferite activităţi în judeţul Arad şi luând în considerare câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică".

În Italia, regiunile afectate de coronavirus sunt Lombardia și Veneto. Până luni dimineață, în Italia muriseră, din cauza coronavirusului, patru persoane - însă, din fericire, niciunul dintre aceștia nu este român. În Italia trăiește cea mai mare comunitate de români din afara României, estimată la circa 1,4 milioane de persoane.

Comentarii