Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Uniunea Europeană plătește 1 miliard euro pentru Remdesivir livrat în 2020

Uniunea Europeană va achita 1 miliard euro pentru achiziția dozelor solicitate insistent de țările membre care se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infectări cu Covid-19.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2020 - 09:39

Uniunea Europeană a decis să achite companiei americare Gilead un miliard euro în cadrul acordului încheiat săptămâna trecută pentru livrarea a 500.000 serii de tratament cu Remdesivir pentru cetățenii din 27 state din Europa, anunță Reuters.

Instituția europeană răspunde astfel solicitărilor tot mai mari venite din partea statelor membre care au epuizat stocul inițial de 30.000 doze distribuit în vară de Comisia Europeană pe baza ratei de infectare din statele membre.

Potrivit acordului cadru încheiat între Comisia Europeană și compania farmaceutică pentru o sumă vehiculată la aproximativ 1,35 miliarde euro, echivalentul a 2.440 dolari pentru fiecare serie de tratament, cele 27 state membre, Marea Britanie și încă 10 state care doresc să adere la UE, partenere în înțelege, vor plăti către Gilead doar atunci când vor dori să lanseze comenzi pentru dozele cu Remdesivir.

România avea săptămâna trecută un stoc de 4.000 doze de Remdesivir, conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, prea puține față de solicitările unităților medicale din țară care au epuizat dozele primite anterior.

Comentarii