11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSănătateUn medic avertizează că personalul din spitale nu are echipament împotriva coronavirusului

Un medic avertizează că personalul din spitale nu are echipament împotriva coronavirusului

O doctoriță de la Iași, care este medic primar de obstetrică – ginecologie, avertizează că medicii și asistentele din spitalele României nu au suficiente echipamente de protecție care să-i ferească de infectarea cu coronavirus.

“Eu in garda de primire, astazi impreuna cu cativa colegi!
Sunt informata ca va ajunge in spital o gravida, cu nastere declansata si care a luat legatura (vizita) acum o saptamana cu un neam de al ei, sosita din Veneto acum 18 zile!
M am scurs!
Indicatia este sa se finalizeze nasterea prin operatie cezariana!
A inceput agitatia!
Unde o vedem?…am blocat un cabinet de consultatii pentru ea, cabinet in care ulterior s a efectuat dezinfectia!
Avem echipamente de protectie?…nu avem!!!
Avem teste pt recoltare si pt a trimite la boli infectioase?…nu avem!!!
Si atunci, ce avem?
Doctori si asistente care trebuie sa intre in sala si eventual sa se contamineze?…da, asta avem!”, a scris doctorița Diana Popovici într-un mesaj postat, duminică, pe Facebook.

“Nu este normal ce se intampla!
Nu este normal sa NU avem echipamente de protectie!
Nu este normal sa expui la risc un spital intreg!
In aceste conditii de practicare a medicinei in conditii de pandemie, Romania va depasi alte state europene la numarul de cazuri!
De ce avem noi (inca) putine cazuri?…deoarece oamenii NU sunt testati!”, susține medicul Diana Popovici.

Dr. Diana Popovici este asistent universitar și este medic primar la Spitalul Clinic de Obsterică Ginecologie “Elena Doamna” din Iași.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă