6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateUE s-a săturat să înghită „hap-uri” din China și India

UE s-a săturat să înghită „hap-uri” din China și India

40% din medicamentele comercializate în UE provin din țări din afara Uniunii Europene iar 60 – 80% din ingrediente farmaceutice active sunt produse în China și India. Comitetul pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară solicită adoptarea unor strategii mai bine coordonate pentru a face față deficitului de medicamente la nivelul statelor comunitare.

Deputații europeni doresc să crească producția farmaceutică în Euorpa, acordând prioritate medicamentelor esențiale și strategice. Într-un raport privind deficitul de medicamente, adoptat cu 79 de voturi pentru și 1 abțineri, Comitetul pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară abordează cauzele principale ale deficitului de medicamente. Acesta subliniază necesitatea unui răspuns sporit al UE, deoarece problema a fost agravată de criza de sănătate COVID-19 în Europa, cu un impact negativ direct asupra sănătății, siguranței și continuării tratamentului acestora.

Eurodeputații încurajează introducerea de stimulente financiare, în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat, pentru a convinge producătorii să facă ingrediente farmaceutice active și medicamente în Europa. De asemenea, aceștia salută noul program de sănătate al UE EU4Health pentru a face medicamentele și echipamentele medicale mai disponibile și mai accesibile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă