Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE s-a săturat să înghită „hap-uri” din China și India

Deputații europeni cer crearea în cel mai scurt timp a unei farmacii europene de urgență prin care să fie impulsionată producerea de medicamente în interiorul Uniunii Europene.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 10:07

40% din medicamentele comercializate în UE provin din țări din afara Uniunii Europene iar 60 - 80% din ingrediente farmaceutice active sunt produse în China și India. Comitetul pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară solicită adoptarea unor strategii mai bine coordonate pentru a face față deficitului de medicamente la nivelul statelor comunitare.

Deputații europeni doresc să crească producția farmaceutică în Euorpa, acordând prioritate medicamentelor esențiale și strategice. Într-un raport privind deficitul de medicamente, adoptat cu 79 de voturi pentru și 1 abțineri, Comitetul pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară abordează cauzele principale ale deficitului de medicamente. Acesta subliniază necesitatea unui răspuns sporit al UE, deoarece problema a fost agravată de criza de sănătate COVID-19 în Europa, cu un impact negativ direct asupra sănătății, siguranței și continuării tratamentului acestora.

Eurodeputații încurajează introducerea de stimulente financiare, în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat, pentru a convinge producătorii să facă ingrediente farmaceutice active și medicamente în Europa. De asemenea, aceștia salută noul program de sănătate al UE EU4Health pentru a face medicamentele și echipamentele medicale mai disponibile și mai accesibile.

Comentarii

loading...