Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tinerii sănătoși ar putea fi vaccinați ultimii împotriva Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății ia în calcul ca tinerii sănătoși să primească un eventual vaccin anti-Covid-19 abia din 2022, după ce vor fi fost imunizate categoriile vulnerabile.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2020 - 11:17

Apariția unui vaccin anti-Covid-19 la care lucrează mai multe companii farmaceutice mondiale va genera dilema ordinii în care vor fi imunizați oameni. Organizația Mondială a Sănătății transmite că tinerii sănătoși ar putea să fie lăsați la urmă pentru administrarea vaccinului.

„Majoritatea oamenilor sunt de acord că va începe cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi lucrătorii din prima linie, dar chiar şi atunci trebuie să definit care dintre aceştia prezintă cel mai mare risc şi apoi vârstnicii şi aşa mai departe. Vor exista o mulţime de îndrumări, dar cred că o persoană obişnuită, un tânăr sănătos ar putea fi nevoit să aştepte până în 2022 pentru a obţine un vaccin.”, a transmis dr. Soumya Swaminathan, cercetător șef al OMS, citat de CNBS.

Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății a adăugat că se speră ca la începutul anului 2021 să existe un vaccin eficient și autorizat pentru a fi administrat cu scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus dar cantitatea va fi una limtată și se va pune problema administrării cât mai eficiente a dozelor disponibile.

Comentarii