11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateTimișoara va găzdui un nou Maraton al Vaccinării, în perioada 4 -...

Timișoara va găzdui un nou Maraton al Vaccinării, în perioada 4 – 11 mai

În centrul de vaccinare organizat de către Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, se va efectua vaccinarea maraton cu program de funcționare în regim de 24/24 h a persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

Activitatea de vaccinare va începe în data de 4 mai, ora 08.00 și se va desfășura utilizând doze de vaccin Pfizer. Persoanele doritoare se vor prezenta fără o programare prealabilă în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (PNPV).

Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în Registrul electronic național al vaccinărilor (RENV) și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În cadrul Spitalului Militar Timișoara funcționează două centre de vaccinare împotriva COVID-19, situate pe strada Nera nr. 2-4 Timișoara: un centru de vaccinare destinat pentru vaccinarea cu ser Pfizer/Moderna si un centru de vaccinare destinat vaccinării cu ser Astra Zeneca.

Primul Maratonul Vaccinării, care s-a desfăşurat 64 de ore non-stop la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, s-a încheiat la începutul acestei săptămâni, cu peste 6.700 de persoane imunizate anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer.

Preşedintele Asociaţiei pentru ATI “Aurel Mogoşeanu”, dr. Dorel Săndesc, care este şi şeful secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, luni, că au fost trei zile şi trei nopţi de vaccinare continuă la Timişoara, într-o acţiune fără precedent în Romania, proiectul dorindu-se a fi extins şi în ţară.

“Încheiem acest proiect, despre care putem spune că este un nou început, pentru că vedem impactul extraordinar la nivel local şi naţional. Am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore. Este efortul extraordinar al comunităţii medicale din Timişoara căreia îi mulţumesc din tot sufletul. Este un moment de graţie al acestui sector, pentru că am reuşit să ne unim eforturile, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, toate spitalele, medicii de toate gradele şi funcţiile, asistenţe, voluntari, studenţi care au venit în număr mare. Este un moment deosebit şi al comunităţii medicale care transmite mesajul comunităţii. Sperăm ca acest eveniment să fie un strigăt care să se transforme în bulgărele de zăpadă la nivelul întregii ţări. Cred că s-a văzut că societatea românească este capabilă să marşeze la un mesaj adevărat, din suflet, onest, şi am văzut acest val de încredere în mesaj, în vaccinare”, a afirmat dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul proiectului.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă