Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Spitalul mobil Lețcani rămâne închis pacienților care au nevoie de Terapie Intensivă

Cele 24 de paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul Mobil de la Lețcani, Iași, rămân inutilizabile din cauza unei defecțiuni la stația de oxigen.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2020 - 14:41

Promise ca funcționale încă de vineri cele 24 de paturi de terapie intensivă de la unitatea medicală mobilă de la Lețcani rămân doar o promisiune încă neonorată de autorități.

„Pe data de 16.10.2020 era planificat să se deschidă compartimentul de terapie intensivă din cadrul Compartimentului secției exterioare a Spitalului de Boli Infecțioase „Spital mobil Lețcani”, cu 24 de paturi. O defecțiune gravă a fabricii de oxigen face imposibilă punerea în funcțiune a acestei secții.”, a anunțat duminică Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Până la remedierea defecțiunii, la nivel local s-a luat decizia ca până la repararea instalației de oxigen de la Spitalul Letcani să funcționeze în regim special secția de Terapie Intensivă de la Sectia ORL a Spitalului de Recuperare Iași. Perioada propusă de preluare a cazurilor critice începe de luni și este de circa 10 zile, condiționată de remedierea instalațiilor de la Lețcani.

Pentru asigurarea condițiilor de funcționare se vor aduce, sub formă de împrumut, 6 ventilatoare și se vor detașa medici și asistenți medicali de ATI de la alte spitale. Spitalul mobil de la Leţcani a primit începând de vineri primii pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19, însă zona de Terapie Intensivă, cea solicitată de medici în contextul creșterii numărului de infectări, rămâne închisă.

Comentarii