6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateSe interzic acțiunile cu peste 1000 de participanți, ca măsură împotriva coronavirusului

Se interzic acțiunile cu peste 1000 de participanți, ca măsură împotriva coronavirusului

În România au fost interzise acțiunile publice cu un număr mai mare de o mie de participanți, ca formă de protecție împotriva unei eventuale epidemii de coronavirus, a anunțat, duminică, 8 martie 2020, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Secretatul de stat Arafat a precizat că această interdicție a fost decisă de Comitetul pentru Situații de Urgență în ziua de 8 martie 2020 și este în vigoare până la data de 31 martie 2020.

Pentru adunările publice cu mai puțin de o mie de participanți, solicitările de aprobare vor fi analizate și, “de la caz la caz”, vor putea fi aprobate, “în funcție de densitatea numărului de participanți”, a explicat, la rândul său, Horațiu Moldovan, secretar de stat în MAI.

Alte criterii care vor fi luate în calcul în momentul în care se va analiza o cerere de adunare publică vor fi scopul adunării publice și vârsta medie a participanților.

Secretarul de stat Arafat a precizat că, pentru persoanele care intră în România venind din zone afectate de coronavirus, se aplică fie măsura intrării în carantină, fie cea a izolării la domiciliu. Pentru persoanele care ascund faptul că vin din asemenea zone se vor aplica amenzi, a avertizat secretarul de stat Arafat.

La data de 8 martie 2020, în România existau 15 persoane “în carantină insituționalizată” și erau confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care patru sunt deja vindecate, a precizat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă