Raed Arafat

Se interzic acțiunile cu peste 1000 de participanți, ca măsură împotriva coronavirusului

În România se interzic acțiunile cu un număr mai mare de o mie de participanți, ca protecție împotriva coronavirusului, a anunțat, duminică, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2020 - 11:29

În România au fost interzise acțiunile publice cu un număr mai mare de o mie de participanți, ca formă de protecție împotriva unei eventuale epidemii de coronavirus, a anunțat, duminică, 8 martie 2020, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Secretatul de stat Arafat a precizat că această interdicție a fost decisă de Comitetul pentru Situații de Urgență în ziua de 8 martie 2020 și este în vigoare până la data de 31 martie 2020.

Pentru adunările publice cu mai puțin de o mie de participanți, solicitările de aprobare vor fi analizate și, "de la caz la caz", vor putea fi aprobate, "în funcție de densitatea numărului de participanți", a explicat, la rândul său, Horațiu Moldovan, secretar de stat în MAI.

Alte criterii care vor fi luate în calcul în momentul în care se va analiza o cerere de adunare publică vor fi scopul adunării publice și vârsta medie a participanților.

Secretarul de stat Arafat a precizat că, pentru persoanele care intră în România venind din zone afectate de coronavirus, se aplică fie măsura intrării în carantină, fie cea a izolării la domiciliu. Pentru persoanele care ascund faptul că vin din asemenea zone se vor aplica amenzi, a avertizat secretarul de stat Arafat.

La data de 8 martie 2020, în România existau 15 persoane "în carantină insituționalizată" și erau confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care patru sunt deja vindecate, a precizat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Comentarii