12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateSăptămâna se încheie prost: încă 23 decese de Covid-19

Săptămâna se încheie prost: încă 23 decese de Covid-19

Până astăzi, 28 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), cu 291 noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele confirmate pozitiv 18.814 au fost declarate vindecate și externate iar 217 români sunt internați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă.

Au fost înregistrate 23 decese (14 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, trei decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, nouă decese la categoria de vârstă 60-69 ani, patru decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șase decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 942 de persoane. Alte 66.953 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 694.909 teste.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă