14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSănătateRomânii au dăruit un spital în lupta cu Covid-19

Românii au dăruit un spital în lupta cu Covid-19

Spitalul, ridicat în curtea Spitalului Elias din București, este dotat cu aparatura medicală necesară și poate primi pacienți începând de marți. Unitatea medicală are 14 paturi pentru persoanele infectate cu Covid-19 aflate în stare gravă, cu ventilatoare, injectomate și monitoare, alte 14 paturi fiind pregătite pentru bolnavii aflați într-o stare intermediară a bolii.

Spitalul Modular nr. 1 Elias a fost construit și dotat cu banii strânși de Asociația „Dăruiește viață” printr-o campanie care a sensibilizat sute de agenți economici dar și peste 250.000 de români care au donat bani prin SMS ori prin intermediul site-ului Asociației.

”Spitalul va fi folosit pentru scopul pentru care a fost construit: tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID și este complet echipat, dotat cu gaze medicale, instalaţie de filtrarea a aerului, staţie de clorinare a apei, instalaţie de sterilizare a instrumentarului medical, laborator, rampe medicale mobile, paturi, noptiere, trolere medicale, instalaţie de apelare asistente, control acces şi detectoare de incendiu, infuzoare şi perfuzoare, barbotoare şi multe alte lucruri.”, a scris pe Facebook Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociației.

Ventilatoarele și monitoarele au fost asigurate de Guvernul României și au fost aduse la Spitalul modular de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă