România plătește 12 milioane euro avans pentru vaccinul anti-Covid-19

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat miercuri că a autorizat o plată externă către Comisia Europeană ca avans pentru achiziția unui viitor vaccin anti-Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2020 - 12:25

„Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în suma de 12.058.345 Euro!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Prin rectificarea bugetară, Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuției la Comisia Europeană și prefinanțarea producătorilor pentru vaccinul anti-Covid-19 tocmai pentru ca România să fie printre primele țări beneficiare ale dozelor de vaccin.

„Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate, din ceea ce ştim noi există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă, pe măsură ce cantităţile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană.”, precizase anterior premierul Ludovic Orban pe tema modului în care România va primi primele doze ale unui viitor vaccin anti-Covid-19.

Comentarii