România nu mai este prima țară din UE la numărul de decese în rândul pacienților cu Covid-19

România ocupă locul 13 în ceea ce privește numărul de infectări în ultimele 14 zile, în scădere evidentă față de situația din urmă cu două săptămâni.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2020 - 14:50

Țara noastră a reușit să scape de primul loc în topul negru al țărilor membre plus Marea Britanie în ceea ce privește incidența deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus, cazuri raportate în ultimele 14 zile la o populație de 100.000 locuitori.

România are în acest moment o valoare de 2,9 și ocupă al treilea loc la acest capitol, după Malta (3,6) și Spania (3,4). Raportat la media europeană de 0,74 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni, România înregistrează de aproape 4 ori mai mulți pacienți decedați cu Covid-19, în scădere evidentă față de valoarea de 7,7 ori mai mare înregistrată la mijlocul lunii septembrie.

În contextul creșterii îmbolnăvirilor în cele mai multe dintre statele europene, România este acum, cu 103,6 cazuri, pe locul 13 la nivelul Uniunii Europene și Marea Britanie la numărul cumulativ de infectări cu noul coronavirus în același interval de două săptămâni.

O creștere semnificativă se înregistrează în Spania (330 îmbolnăviri), Cehia (271 îmbolnăviri), Franța (232 îmbolnăviri) și Olanda (189 îmbolnăviri). Media în Uniunea Europeană și Marea Britanie este de 98 de infectări la o sută de mii de locuitori în ultimele 14 zile, aproape dublu față de valoarea medie înregistrată în urmă cu două săptămâni în Europa.

Comentarii