19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateRomânia are cea mai mare rată de deces la pacienți cu Covid-19...

România are cea mai mare rată de deces la pacienți cu Covid-19 din Uniunea Europeană

Țara noastră este pe primul loc între statele membre și Marea Britanie pe datele înregistrate în ultimele două săptămâni în ceea ce privește numărul de decese la suta de mii de locuitori. Raportată la o populație de 100.000 locuitori, țara noastră are o rată de 1,8 decese, fiind urmată de Marea Britanie (1,3 decese) și Suedia (1,2 decese).

Din nefericire, ne clasăm pe locul 2 în Uniunea Europeană și la numărul de îmbolnăviri noi raportat la 100.000 locuitori, 77,7 cazuri. Doar Luxemburg, cu 229,7 cazuri stă mai prost, iar în urma noastră sunt plasate Spania cu 60,2 noi cazuri și Belgia cu 39,8 noi cazuri la suta de mii de locuitori.

Aceste cifre îngrijorătoare privind evoluția pandemiei de coronavirus determină tot mai multe state europene să introducă România pe lista roșie și să impună carantinarea și efectuarea obligatorie de teste Covid-19 persoanelor care vin din țara noastră.

Ultimele două exemple sunt Belgia și Cehia, prima cu restricții pe 24 de județe, introduse începând de la 1 august, iar a doua cu restricții pentru toată România, cu aplicabilitate de luni, 3 august.

Unul din patru pacienți internați cu Covid-19 a murit

Potrivit raportului de supraveghere ce prezintă caracteristicile epidemiologice ale cazurilor Covid-19 raportate la Sistemul european de supraveghere, se remarcă o tendință de creștere în rata de notificare a cazurilor în Austria, Belgia, Cehia, Franța, Luxemburg, Olanda, Polonia, România și Spania.

Ratele de notificare depind foarte mult de o serie de factori, dintre care unul este rata de testare. Luxemburg are cea mai mare rată de testare pentru săptămâna 30, urmată de Danemarca, Cipru, Austria, Irlanda și Portugalia.

Ocuparea spitalelor suport-Covid-19 dar și a altor unități medicale crește în România, Bulgaria, Cehia, Luxemburg și Slovenia, arată datele centralizate la nivel european. Una din trei persoane aflate în spitalele din Europa și Marea Britanie are nevoie de ventilare mecanică și asistență de specialitate în secțiile de terapie intensivă.

În ceea ce privește mortalitatea, sunt semne bune în țări ca Portugalia, Suedia și Regatul Unit, dar există o medie de 24% pacienți internați cu Covid-19 în statele Uniunii Europene și în Marea Britanie care au decedat. Până la 1 august, au fost înregistrate 1,728 milioane cazuri de infectare cu Covid-19 iar 182.515 bolnavi au decedat.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă