Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Raed Arafat: Este posibil să ajungi să alegi între pacienți

Raed Arafat atrage atenția asupra pericolului ca medicii să fie obligați să alegă ce pacient intră sau nu la Terapie Intensivă atunci când numărul de paturi în secțiile ATI este insuficient.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2020 - 10:50

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, nu exclude ca medicii din România să treacă prin experiența tragică a colegilor din Italia și din alte țări, obligați la un moment dat să aleagă dintre pacienții aflați în stare gravă căruia să-i ofere o șansă în plus prin mutarea în secția de Terapie Intensivă.

„În momentul în care secţiile de terapie intensivă devin total aglomerate, mai ales dacă se agravează unii şi nu ai loc pentru ei imediat, este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia şi din alte ţări. Din păcate, acolo unde impactul a fost major, medicii au ajuns să facă acest triaj. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat, se poate întâmpla, eu sper să nu ajungem acolo.”, a spus Raed Arafat într-o intervenție la B1 TV, citat de News.ro.

În acest moment pacienții în stare gravă care nu au loc în secțiile de Terapie Intensivă din Capitală sunt mutați în Spitale suport-Covid din județele limitrofe dar pe măsură ce cresc infectările zilnice capacitatea de preluare a pacienților aflați în stare gravă scade și în teritoriu.

Luni la prânz, în spitalele din România erau internate 8.097 persoane infectate cu noul coronavirus iar 608 dintre acestea erau la Terapie Intensivă. Potrivit datelor oficiale, numărul total de paturi în secțiile ATI din România este de 1200.

Comentarii