Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plămânul artificial, folosit și în tratarea pacienților cu Covid-19

Plămânul artificial este folosit de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara ca soluție de tratare a leziunilor plămânilor, afecțiuni dezvoltate și de pacienții cu Covid-19 aflați în stare gravă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 12:40

Plămânul articial poate fi o soluție pentru anumite cazuri de pacienți cu plămânii extrem de afectați de prezența în organism a noului coronavirus. Medicii de la Timișoara au anunțat că au doi plămâni artificiali pe care-i folosesc în cazurile cele mai grave, în încercarea de a-i salva pe pacienți.

„Structura acestuia este asemănătoare cu a alveolelor pulmonare şi suplineşte funcţia plămânului atunci când aceasta este afectată. Leziunile grave ale plămânului nu permit funcţionarea normală a acestuia, astfel, activitatea organului respirator este preluată de acest aparat special.”, explică medicii.

Cadrele medicale spun că folosirea plămânului artificial este o soluție disperată aplicată în cazul bolnavilor la care plămânii sunt afectați cel puțin 70%. Dispozitivul medical se folosește în încercarea de a readuce în parametri de funcționare plămânii afectați de boală și poată sta la un pacient chiar și 30 zile.

Comentarii