Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Persoanele infectate cu Covid-19 fără simptome ori comorbidități vor fi tratate la domiciliu

Criza de paturi în unitățile medicale din țară determină Guvernul să schimbe regulile de tratament a persoanelor infectate cu noul coronavirus care nu prezintă simptome ori care dezvoltă forme ușoare de boală.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2020 - 15:09

Bolnavii infectați cu Covid-19 asimptomatici dar și cei simptomatici însă care nu prezintă alte boli vor fi tratați la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, este decizia luată de Ministerul Sănătății pentru a mai scădea presiunea pusă în acest moment pe unitățile medicale din țară care sunt depășite de numărul mare de infectări zilnice cu noul coronavirus.

„În şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi.”, a anunțat Nelu Tătaru înaintea ședinței de Guvern programată joi seară.

În acest moment, în izolare la domiciliu sau alte spații puse la dispoziție de către autorități se află 33.210 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

 

Comentarii