OMS îl premiază pe medicul-erou de la Piața Neamț VIDEO

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a amintit luni, în discursul său din deschiderea adunării generale a acestei organizaţii, de puterea de sacrificiu de care a dat dovadă medicul-erou de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 24.05.2021 - 20:31

Directorul OMS a anunţat că acesta este premiat de organizaţia internaţională pentru curajul său, conform unor informaţii publicate pe pagina de Twitter a instituţiei.

„Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. El se afla în tură în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienţi cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienţi au murit în incendiu. Încercând să salveze pacienţii, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din corp", a declarat directorul OMS.

„Azi îi vom oferi un premiu pentru a onora serviciul său, sacrificul făcut şi exemplul (pe care l-a oferit)", a mai declarat directorul OMS despre medicul-erou român, reamintind că astfel de cazuri reprezintă doar câteva exemple dintre milioanele de poveşti despre curaj, suferinţă, disperare, luptă şi triumf ale personalului medical aflat în luptă cu pandemia.

Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat luni directorul general al OMS, care a mai deplâns totodată faptul că majoritatea dozelor de vaccin disponibile pe piaţă au fost acaparate de un grup mic de ţări.

Medicul Cătălin Denciu a spus că primeşte premiul în numele personalului medical din România şi din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă, în numele tuturor pacienţilorilor COVID care au cunoscut suferinţele bolii şi în numele famililor personalului medical. 

Comentarii